Originalet från Neapel!

Designade  och byggda sedan 1892 av fyra generationer av familjen Acunto.
Acuntos ugnar är grundläggande för den napolitanska pizzascenen och utvecklingen av pizza.

Varje ugn byggs förhand i Neapel för att säkersällta kvaliteten.
Ugnarna är designade från grunden som en napolitansk ugn, med en låg kupol och liten ugnslucka.

Traditionellt eldades en napolitansk ugn med ved men idag finns även gas då det inte överallt går att elda med ved.
Eldning med gas förenklar även temperaturhanteringen utan att förändra pizzans kvalitet och smak.

Ugnarna är CE-märkta och ingår också i den officiella leverantörern av "Vera Pizza Napoletana",
ett bevis på tillförlitlighet och tradition.

Acuntos ugnar är välkända för sin tjocka värmeisolering i kupolen och under bottenplattan.
Detta säkerställer hög värmehållning och förhindrar sprickor.
Mellan bottenplattan och det under isoleringsskiktet finns även ett lager av vulkaniskt material från Vesuvio.
Här lagras extra energi, vilket ger extra värme under den mest hektiska tiden under dagen.

Kupolformenär låg och skapar en virvladne effekt av intensiv toppvärme,
vilket behövs vid bakning av napolitansk pizza. 


Samma ugn - tre olika utseenden

Pizzaugn Napolitansk Acunto